Ashram de yoga Sivananda Sivananda Yoga Orleans
Yoga Orleans
   Welkom    Kontakt Engels   Frans   Nederlands  

Sadhana Intensief

2 –17 augustus 2014 (Internationale opleiding)

1–16 augustus 2015 (Internationale opleiding)

Deze data zijn inclusief dag van aankomst en van vertrek.


>> Klik hier voor het online inschrijfformulier de Sadhana Intensief

Sadhana Intensief is een programma van twee weken samengesteld door Swami Vishnudevananda. Het programma is gebaseerd op de traditionele yoga beoefening die hij zelf volgde tijdens een periode van zes maanden van intense Sadhana in de Himalaya.

Swami Vishnudevananda heeft vaak verteld dat deze intensieve beoefening hem de nodige energie bracht om zijn missie uit te voeren: de verspreiding van de yogaleer in het westen.
Hij was toegewijd aan deze missie gedurende bijna 40 jaar.

De cursus wordt gegeven in het Engels met gelijktijdige vertaling naar Frans en Spaans.

pranayamaDe cursus is gebaseerd op individuele beoefening met de nadruk op een intensieve en verlengde beoefening van pranayama. De studenten ontmoeten hun docent in de ochtend en ontvangen instructies voor de beoefening voor de dag. Studenten worden individueel begeleid met hun beoefening. In de middag komt iedereen weer samen om inspiratie op te doen door het bestuderen van sommige van de hoofd klassieke teksten van yoga. Het lezen van deze teksten verrijkt de beoefening van Hatha yoga.

De cursus wordt gedoceerd door Swami Kailasananda, yoga acharya en andere senior leerlingen van de Sivananda organisatie. Een afgeronde Sivananda Yoga Docenten Opleiding is vereist voor alle deelnemers

Programma
• Basis / Geavanceerde asanas
• Geconcentreerde tijdsduur van Pranayama met verhogende intensiteit
• Bestuderen van klassieke teksten van Hatha Yoga, Bhakti Yoga en Vedanta filosofie
• Discussie en beoefening van Mudras, Bandhas, Mantras
• Beoefening van meditatie
• Spiritueel Dagboek
• Beoefening van Mouna (op bepaalde perioden van de dag) om de vitale kracht te bewaren.

De volgende teksten worden bestudeerd
Viveka Chudamani by Sankaracharya: een basis Vedanta filosofie tekst. De tekst beschrijft de praktische manieren om tot Zelfrealisatie te komen en hoe zich hierop voor te bereiden.

Le Srimad Bhagavatam by Vyasa Maharishi is een van de meest belangrijke teksten over Bhakti Yoga. Het luisteren naar de verhalen en de filosofie van de Bhagavatam vullen de geest met universele liefde en verwarmt het hart. Het openen van het hart is een van de sleutels om toegang te vinden tot de diepste niveaus van Hatha Yoga.

Le Hatha Yoga Pradipika by Yogi Swatmarama: deze klassieke tekst over Hatha Yoga geeft een diepgaande beschrijving van zowel asanas, pranayama, mudras en bandhas als een beschrijving van het proces om de kundalini op te wekken.

Deze cursus is intensief en vereist een uitstekende gezondheid van lichaam en geest.

Donatie
tent : 950 € / slaapzaal : 1150 € / tweepersoonskamer 1450€ / eenpersoonskamer 1650 €
Inclusief verblijf en maaltijden

Bovengenoemde tarieven zijn geldig tot en met 31 december 2014.

Om u in te schrijven kunt u een aanbetaling van 200€ overmaken naar "Ashram de Yoga Sivananda". U kunt deze aanbetaling overmaken met een creditcard door te bellen naar:
+33 2 38 91 88 82.

Inschrijving
>> Klik hier voor het online inschrijfformulier de Sadhana Intensief

Stuur het ingevulde inschrijvingsformulier terug, samen met een aanbetaling van €200. Betaling s.v.p. contant of met credit card naar “Centre Sivananda de Yoga Vedanta”. Het bedrag moet voldaan zijn binnen vier weken voor aanvang van de cursus. Bij annulering of vroegtijdig vertrek kan geen terugbetaling plaatsvinden maar zal een tegoedbon uitgereikt worden (met vermindering van €50 voor administratiekosten). Deze tegoedbon kan gebruikt worden in alle Sivananda Yoga Centra en Ashrams maar is is niet geldig voor aankopen in de boetiek.

Zelf meenemen
S.V.P. de volgende boeken meenemen: "Hatha Yoga Pradipika" (met commentaar door Swami Vishnudevananda) en Vivka Chudamani. Deze boeken zijn beschikbaar bij de Ashram.