Ashram de yoga Sivananda Sivananda Yoga Orleans
Yoga Orleans
   Welkom    Kontakt Engels   Frans   Nederlands  

De Yoga Meesters

Swami Sivananda(1887 – 1963)

Swami Sivananda Swami Sivananda is één van India’s grootste moderne heiligen. Na een met succes doorlopen carrière als arts, heeft hij zich uit de wereld teruggetrokken en zelfrealisatie bereikt door het beoefenen van intense meditatie.

Deze begaafde auteur heeft meer dan 300 boeken en brochures geschreven, waarin hij alle aspecten van Yoga en filosofie helder en grondig heeft verwoord. In zijn ashram Divine Life Society in Rishikesh in de Himalaya heeft hij zijn leer overbracht aan vele uitstekende volgelingen. In 1957 stuurde hij Swami Vishnudevananda naar het westen om Yoga te onderwijzen.

Swami Vishnudevananda (1927 – 1993)

vishnudevanandaSwami Vishnudevananda woonde 12 jaar lang bij zijn leraar Swami Sivananda.
In 1957 ging hij naar Amerika en in het begin van de jaren 70 kwam hij naar Europa. Hij is de oprichter van de Internationale Sivananda Yoga Vedanta Centra in vele wereldsteden. Hij was een dynamische meester op het gebied van Hatha en Raja Yoga en heeft de klassieke leer van Yoga en Vedanta in zijn meest zuivere vorm naar het westen gebracht. Hij was ook een onvermoeibare campagnevoerder voor wereld vrede en heeft de vredesboodschap naar veel conflictplaatsen in de wereld gebracht.

Duizenden studenten hebben hun training als yoga docent persoonlijk ontvangen van Swami Vishnudevananda en velen zijn geïnspireerd door zijn boeken “The Complete Illustrated Book of Yoga”, “Meditation and Mantras” en “Sivananda Companion to Yoga”.

De vijf principes (pijlers) van yoga volgens Swami Vishnudevananda

sivananda   Juiste lichaamsoefeningen
  Juiste ademhalingsoefeningen
  Juiste ontspanning
  Juist dieet
  Positieve gedachtetraining
  en meditatie
Tel + 33 (0) 2 38 91 88 82 - e-mail: orleans@sivananda.net